20 juli, New York - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Atie Schut - WaarBenJij.nu 20 juli, New York - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Atie Schut - WaarBenJij.nu

20 juli, New York

Door: Atie

Blijf op de hoogte en volg Atie

22 Juli 2012 | Verenigde Staten, New York

Het is nu 22 juli 's ochtends. We zijn klaar voor ons vertrek met de trein naar Washington. Ca 10 minuten lopen met de koffers door New York naar Penn Station.
Eerst nog reisverslag van 2 dagen geleden, 20 juli.

20 juli weer ontbeten bij Starbucks. Beagles, capuccino. Goed te doen.
Stukje lopen en toen op de hop on hop off bus, maar nu de down town route.
Op die manier kregen we een aardige indruk van de diverse wijken. Op deze route kwamen we onder andere bij SOHO, Greenwich Village, Chinatown en Financial District. We hopten off de bus bij 9/11 memorial.
Een indrukwekkende omgeving. Zo vaak op tv gezien. Maar als je er dan staat en je laat doordringen wat er hier echt gebeurd is, dan kun je het bijna weer niet voorstellen.
Het is gelukt om het memorial een mooie plaats te geven tussen alle kantoorgebouwen. Ondertussen wordt al weer hard gewerkt aan een vervangende toren die vlak bij het memorial komt te staan.
Bij toegang van memorial en de bouwplaatsen net als bij Top of the Rock veel controle onder andere via scan van tassen etc.

Ergens in de buurt een lekker hapje gegeten en toen begon het flink te regenen. Als plan hadden we om naar Vrijheidsbeeld en Ellis Island en Wallstreet te gaan, maar de regen was te heftig en het zicht op het Vrijheidsbeeld erg mistig. Dat plan hebben we maar verlaten.

We zijn zo goed en zo kwaad als het kon gaan rondlopen in onder andere Battery Park. Voor ons Hollanders is dat leuk om te doen want er wordt regelmatig via gedenktekens herinnerd aan het feit dat Peter Minuit in 1626 Nieuw Amsterdam stichtte op Manhattan. Feitelijk "kocht" hij Manhattan van de Indianen voor wat snuisterijen ter waarde van ca 60 gulden zo gaat het verhaal.

Tegelijkertijd zagen we wel een glimp van het Vrijheidsbeeld maar door de regen slecht te zien, dus goed dat we dit plan een dag hebben uitgesteld.

Om half 5 pakten we de metro en gingen we terug naar het hotel om even bij te komen.

's Avonds zijn we gaan wandelen/ "winkelen" bij Fifth Avenue.
Een bijzondere omgeving om te lopen. De Apple store is 24 uur per dag open, ontzettend groot en je kan op allerlei vlakken geholpen worden. In de nodige kledingzaken geweest, maar in geval van twijfel koop je daar niet zo snel. Ook nog in een Nike winkel van 5 verdiepingen geweest.