30 juli, van Fort Myers naar Key Largo
Blijf op de hoogte en volg Atie
01 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Key Largo
Maandagochtend konden we wel zien dat de zon haar werk heeft gedaan want hier en daar wel wat verbrand dus de komende dagen maar rustig aan doen in de zon. Dus komt het goed uit dat we ons nu moesten verplaatsen. De volgende plaats is Key Largo waar we 1 nacht blijven. Key Largo is een van de vele Keys (eilanden) die via bruggen aan elkaar verbonden zijn.
We zijn niet rechtstreeks naar Key Largo gereden. We hadden als tussenstop Homestead. Vanuit Homestead gingen we de Everglades bezoeken op een airboat. Een mooie ervaring om op zo’n propellor boot door dit bijzondere natuurgebied te varen en krokodillen en schildpadden in het wild te zien. Lastig te beschrijven hoe dit moerasachtige gebied eruit ziet. Nou ja, vaak genoeg komt dit gebied voor in Amerikaanse films.
Na de trip op de airboat nog een alligatorshow. Ook leuk om te zien. Ontdekt dat een alligator iets anders is dan een krokodil.
Daar bij de Everglades was het warm met een hoge vochtigheid. Nog nooit zo erg meegemaakt. Het zweet gutste werkelijk van ons af. Shirts kon je uitwringen en met een zakdoek je hoofd afvegen had geen enkele zin. Dan is het wel weer lekker om in auto met airco te stappen. Je kunt je niet voorstellen dat er een tijd is geweest zonder airco. Tegelijkertijd, de temperatuurverschillen zijn nu continu erg groot. Je bent een tijdje in een winkel of op je hotelkamer, dan heb je het idee dat het een koude dag is. En dan kom je buiten en dan voel je dat het erg warm is.
Bij het rijden door Florida maar ook al in New York en Washington hoeveel kerken er in Amerika staan. En hoe mooi die gebouwen zijn.
Onderweg op de weg van Homestead naar Key Largo kwamen we een grote groenten””kraam”” tegen. Even gestopt en binnen gesnuffeld. Ze hadden allemaal speciale Florida vruchten en andere locale etenswaren. Erg leuk om te zien en ook aardig wat fruit daar gekocht.
Om 16 uur kwamen we aan bij ons hotel in Key Largo. Toch wel moe van alles dus eerst even uitgerust. Daarna wat gaan eten in een restaurant. Kevin nam een visgerecht met onder andere mahi mahi. Even hadden we het idee dat dit dolfijn was en dat voelde niet helemaal lekker bij het eten. Gelukkig hielp wikipedia ons van dat vervelende gevoel af.
Daarna op bed gelezen en tv gekeken, dus van Key Largo niet echt veel gezien.
Dinsdagochtend gaan we verder op pad naar Key West met als tussenstop Key Islamorado waar we met de familie Plemper hebben afgesproken.
01 Augustus 2012 - 23:20
Herman:
Als ik dat lees over die temperatuurverschillen en hoge vochtigheidsgraad denk ik: ¨Herman, dat is niets voor jou¨.
En dan zijn die foto´s in dat gebied, en de foto´s van het fruit en eten voor mij heel leuk om een beetje het gevoel te hebben mee te reizen. Bedankt!