22 juli, van New York naar Washington - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Atie Schut - WaarBenJij.nu 22 juli, van New York naar Washington - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Atie Schut - WaarBenJij.nu

22 juli, van New York naar Washington

Blijf op de hoogte en volg Atie

23 Juli 2012 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Na 3 dagen New York staat Washington op het programma.
We hadden hiervoor de trein geboekt.
Bepakt en bezakt met koffers en rugtassen moesten we ongeveer 15 minuten lopen lnaar Penn Station. Met een Amtrak trein legden we de ongeveer 330 kilometer inn zo'n 3 uur af en kwamen we keurig aan zo tegen 1 uur in de middag. De trein was lekker relaxt met meer beenruimte dan in het vliegtuig en Wifi. Landschap was vrij vlak zoals we in Nederland gewend zijn.

We kwamen aan op Union Square in Washington. Een erg mooi station.
Ook nu weer gelopen naar ons hotel dat op ca 5 minuten van het station ligt. Een voor onze begrippen vrij luxe hotel waar op dit moment veel zakenmensen, congresgangers zijn. Ik zit nu in de lobby daar is Wifi gratis. Op de kamer is het 12 dollar per dag. Dat maken we niet veel meer mee.

Na wat gegeten en gerust te hebben, zijn we Washington gaan verkennen. Wat gelijk opvalt, is het verschil met andere steden en helemaal met New York.
In New York is alles hoog, smal, druk met veel gebouw en weinig groen.
Washington is ontworpen door Franse architecten en dat kun je zien.
Grote brede boulevards met veel groen. De gebouwen mogen niet hoger zijn dan het capitool. Op de brede boulevards veel groen van gras en bomen. Een ongelooflijk verschil als je uit New York Manhattan komt.

We hebben 's middags en 's avonds al een aardig stuk langs de National Mall gelopen. Aan die Mall liggen allerlei indrukwekkend mooie regeringsgebouwen, musea, bibliotheken, Amerikaanse archieven. Het ene gebouw nog indrukwekkender dan het andere gebouw. Heel apart om dat allemaal bij elkaar te hebben op zo'n klein stukje.

Inmiddels hebben we gezien, zijn we langs gelopen:
Het Capitool
The Navy Memorial
Smithsonian National Museum of Natural History
ook in geweest en doorheen gecrosst. Erg mooi opgezet.
Edgar Hoover FBI Building
Archives of the United States
en ongetwijfeld nog veel meer gebouwen

Op den duur waren de aardig moe en hongerig dus hebben we een restaurant opgezocht en onder andere taco gegeten.

Maandag staat natuurlijk het Witte Huis op het programma maar er is hier nog veel meer te zien. Dus wordt weer een volle dag.

Atie

• 23 Juli 2012 - 14:55

Ron Ruwiel:

He fam Schut, wederom een hele mooie vakantie, mooie verslagen, veel plezier nog, hier ook top!!

• 31 Januari 2013 - 18:43

Petra:

Hoi, ik ben bezig om de trein te boeken van Washington naar New York, maar het is niet helemaal duidelijk voor mij hoe het met de bagage zit. Wij gaan met 3 personen met ieder een eigen koffer. Moet je hier nou wel of niet voor betalen? Hoe heb jij da gedaan?
    Groeten,
    Petra.

• 06 Februari 2013 - 20:24

Atie:

Hoi Petra,
    wij hebben niet betaald voor de koffer. De trein is erg goed bevallen.

• 18 Mei 2013 - 12:53

Petra:

Hoi,
    ik zie dat jullie met de trein van NY naar Washington zijn gegaan. Wij gaan dit binnenkort andersom doen, en probeer al enige tijd tickets te boeken hiervoor bij Amtrak, maar hij accepteert de creditcard securtiy code niet, terwijl ik alles inmiddels geboekt en betaald heb met dezelfde creditcard. Hoe hebben jullie dit gedaan?

• 19 Mei 2013 - 16:54

Atie:

Hoi Petra,

wij hebben totale reis via Jan Doets geboekt.
    Zij hebben ook de treinreis geregeld.